empowering childbirth - Boodschap
Als het anders gaat.....
 
 
"Tussen de ongelooflijke vreugde en het diepe verdriet ligt de plek van de onmetelijke rust gedragen door vertrouwen."-Ria Beyens
 
 
 
Begeleiding bij :
miskraam
Stille geboorte
Traumatische geboorte
 
Door ervaring van andere te zien en gehoord te hebben en door het zelf ook meerdere keren het te hebben mee gemaakt, heb ik mogen ondervinden dat er nog veel mag gebeuren wat betreft begeleiding van moeders en hun partners/gezin bij een miskraam of stille geboorte.
 
Miskraam
Eigenlijk, noem ik het liever geen miskraam, ik noem het liever een "kleine geboorte", want dat is het ook. Of je nou 6, 9, 12 of 16 weken bent...het is je kindje, je hebt al gedroomd over zijn gezichtje en hem in je armen te houden. Als we een kleine geboorte ervaren dan is ineens die droom voorbij, het kindje dat je zo lief had moet je nu loslaten en afscheid van nemen. Vaak zoeken we antwoorden, vooral op fysieke vlak, maar helpt dat ons wel? Zijn er wel antwoorden? En wat ligt voorbij het fysieke?
 
 
Wat ik  ben tegen gekomen op dit deel van mijn eigen pad, is dat ik heb mogen ondervinden dat er nauwelijks ondersteuning, gevoel of empathie ter spraken komt als je dit overkomt, tenminste, niet vanuit het reguliere zorg. Niemand wou het aanraken. Ik heb geluk dat ik een open en liefdevolle man en vrienden heb waarbij ik veel steun en liefde kreeg....maar ik weet dat dat niet voor iedereen het geval is.
Graag begeleid ik jullie in dit stuk, door ritueel of andere manier, wat bij jullie past, om het verdriet te verwerken en een plaats te geven, om rust, vrede  en vertrouwen te vinden in dat wat is.
 
 
 
Traumatische bevalling
Bij een Traumatische geboorte (een geboorte die anders loopt of ervaren wordt dan gedacht) kan er een groot gevoel van falen en onmacht ontstaan. Er gebeurt van alles uit "zorg" voor het kindje, vaak in een stroomversnelling en het lijkt wel chaos, en alsof je niets meer te zeggen hebt....Natuurlijk is het goed dat wij in deze tijd de middelen hebben om in te grijpen als het mis dreigt te gaan, maar er wordt daarbij nauwelijks aan de moeder gedacht of wordt er ondersteuning gegeven tijdens of na de bevalling....terwijl de artsen druk met het kindje bezig zijn wordt de moeder in alle chaos en onzekerheid en kwetsbaarheid achter gelaten. Zelf pleit ik ervoor dat er in het ziekenhuis altijd iemand is bij de moeder, want vader gaat vaak mee met het kindje (en terecht)..maar wie blijft bij de moeder? Meestal zeggen ze alleen maar "ach, maar je kindje is gezond, toch?' of  " ...kan gebeuren." En natuurlijk ben je blij dat je kindje toch gezond is (Alhoewel dat ook anders kan zijn natuurlijk) maar toch voel je een gemis, of misschien een falen of onmacht....sommige vrouwen voelen zich zelf een soort van verkracht, of alsof hen iets ontnomen is.
Dit allemaal kan vele gevolgen hebben, lang revalideren, hechtings problemen met kindje, postnatale depressies, en angst voor een volgende geboorte.
Ik help je om deze negatieve ervaring te transformeren, om te helen en vrede te vinden, en blokkades uit de weg te helpen die er mischien nog zitten.
 
 
 
Stille geboorte
 
Hier zijn vaak geen worden voor. Alles lijkt goed te gaan en dan...
Het verdriet is groot, je zoekt naar antwoorden en hou vast maar op zo'n moment is het moeilijk te vinden. Ik begeleid jullie graag met liefde op dit stuk van jullie pad. Om een weg te vinden in het onbegrip, onmacht, boosheid en verdriet.

 
 
 
"Tussen de ongelooflijke vreugde en het diepe verdriet ligt de plek van de onmetelijke rust gedragen door vertrouwen."-Ria Beyens
 
 
 
 
 
 
 
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint