empowering childbirth - Boodschap
Workshop From Womb to World met Anna Verwaal

Workshop over de imprint die we meekrijgen op onze reis vanaf het moment van al voor de conceptei tot na de geboorte, en hoe deze eerste indrukken en de geboorte ervaring zelf van invloed is op de rest van ons leven. 

Wanneer: zaterdag 19 april van 9:30-17:30
Waar: Het Pakhuys, berkelkade 15 in Zutphen
Kosten: 145,- euro p.p.   Partners en studenten halve prijs!

Deze door de KNOV geaccrediteerde audio-visuele workshop is zowel geschikt voor studenten als ervaren verloskundigen, artsen, verpleegkundigen, kraamverzorgsters, doulas, therapeuten, (aanstaande) ouders en iedereen die meer wil weten over hetherkennen, voorkomen en genezen van de conceptie, prenatale en geboorte imprints en trauma.
Met behulp van gevoelige geboorte fotografie worden de meest recente studies en bevindingen in de cellulaire biologie en de pre & perinatale psychologie uitgelegd, en zal duidelijk gemaakt worden hoe het moment van conceptie, de prenatale periode en de geboorte ervaring de blauwdruk vormt die de rest van ons leven beïnvloed. Het laat ook zien hoe prenatale en geboorte imprints en trauma langdurige patronen vormen, zowel lichamelijk, psychologisch en emotioneel. Deze informatie geeft niet alleen een
geweldig inzicht op een persoonlijk niveau maar ook hoe deze informatie gebruikt kan worden in de professionele praktijk.

Inhoud workshop
✴ Het belang van epigenetische studies en pre & perinatale psychologie
✴ Hoe imprints ontstaan, van voor de conceptie tot na de geboorte
✴ De invloed van de prenatale periode op onze lichamelijke, geestelijke en emotionele gezondheid
✴ De langdurige patronen van de geboorte ervaring (inleiding, keizersnede, prematuriteit, enz)
✴ Hoe conceptie, prenatale en geboorte ervaringen onze relaties, professionele carrière en dagelijks leven beïnvloeden
✴ De invloed van prenatale en geboorte ervaringen op fertiliteit, de zwangerschap en het geboorte proces
✴ Hoe kunnen we helen van pre en perinatale imprints, angsten en trauma’s?
✴ Persoonlijke/professionele voorbereiding op een bewuste conceptie, zwangerschap, bevalling en postnatale periode.

Biografie
Anna Verwaal is een verpleegkundige gespecialiseerd in moeder en kind, UCLA gecertificeerd borstvoedings instructeur, en conceptie & geboorte consultant, verloskunde & doula docent en geboortefotograaf. Ze is opgegroeid in Nederland, en sinds 1985 woonachtig en werkzaam in diverse landen waarvan de laatste 24 jaar in de Verenigde Staten. Na een lange carrière in de klinische verloskunde en als pre en postnatale verpleegkundige in de thuiszorg in Los Angeles merkte ze dat ze
liever individueel met gezinnen en baby’s wilde werken om geboortetrauma’s te voorkomen en te helen. Anna is nu werkzaam in haar eigen praktijk en reist de hele wereld over om lezingen en workshops te geven. Ze is gespecialiseerd in het cellulaire geheugen van de pre en perinatele periode, de hormonale fysiologie van de bevalling, borstvoeding en verbinding, en de diepe psychologische, emotionele en
spirituele aspecten van het geboorteproces. Anna is een mentor voor de APPPAH Pre and Perinatal Psychology Education Certification Program en docent voor Midwife International.
Voor meer informatie zie http://www.youtube.com/watch?v=bZ6gLGCy84o en
www.FromWombToWorld.com


       ***********************************************************

       2 dagse workshop Birth into Being

Tweedaagse workshop door Henriëtte Wieldraaijer en Anna Myrte Korteweg, beiden opgeleid door Elena Tonetti-Vladimirova.Deze workshop gaat in op de volgende onderwerpen en innerlijke processen:*

Onderwerpen:
 Limbische imprints: wat is ‘limbic imprinting’?- Waarom is geboorte zo belangrijk: wat is trauma?- Het wonder van jouw leven.* Innerlijke processen:- Één op één sessies: een duik in jouw diepste binnenste waarmee je dat wat jou tegenhoudt in het leven oplost. Je brengt dat wat het kostbaarst is weer tot leven.- Limbic Imprint Recoding 1: krachtige sjamanistische reis, healing van je eigen conceptie, prenatale periode en geboorte.
Voor wie is deze workshop een goede keuze? 
Voor mensen die willen voelen hoe fijn het is om te leven, om een lichaam te hebben en om hier te zijn;~ mensen die hun richting in het leven niet kunnen vinden / geen bevredigende relaties met anderen kunnen aangaan / dingen niet afmaken / dingen niet durven / geen initiatieven durven nemen / (sterke) innerlijke conflicten ervaren / enzovoort en die er klaar voor zijn om hierin verandering aan te brengen;~ mensen die er klaar voor zijn om (nare ervaringen uit) het verleden achter zich te laten;~ mannen en vrouwen die ernaar verlangen om een kind te krijgen en dit zo bewust en liefdevol mogelijk willen doen om daarna zo liefdevol mogelijk deze nieuwe mens te begeleiden;~ aanstaande ouders die vol vertrouwen en goed voorbereid de bevalling in willen gaan, vanuit een krachtige positie in plaats vanuit angst;~ geboortewerkers (Jouw onverwerkte ervaringen zijn van invloed op de energie tijdens de bevalling. Je zult nog meer in liefde aanwezig zijn voor de vrouw en haar partner);~ mensen die bij zichzelf merken dat er zaken spelen die met de eerste periode van hun leven te maken hebben;~

Anna Myrte Korteweg omschrijft op haar website heel mooi wat Birth into Being voor zwangeren kan doen: "Tijdens een Birth Into Being-sessie ga je terug naar de stilte in jezelf. De basis ligt bij 'in je lichaam zijn' en bij contact met de ademhaling. Vanuit deze basis ruim je op zachte doch zeer krachtige wijze negatieve patronen, angsten en overtuigingen uit de weg. Het loslaten van dat wat je in de weg zit, opent de deur naar een vrije geboorte en een 'vrij moederschap'. Het is heerlijk (zowel voor jou als voor je kindje!) om volmondig en onvoorwaardelijk ja te zeggen tegen het groei- en geboorteproces dat zich door jou heen voltrekt. Zo kun je echt met hart en ziel gaan genieten van je zwangerschap en je bevalling. In de sessie wordt een anker gemaakt, waar je jezelf tijdens de bevalling aan kunt herinneren: een onuitputtelijke en onverwoestbare bron van Liefde en Vertrouwen."

Het loslaten van dat wat je in de weg zit, opent de deur naar een vrije geboorte en een 'vrij moederschap'. Het is heerlijk (zowel voor jou als voor je kindje!) om volmondig en onvoorwaardelijk ja te zeggen tegen het groei- en geboorteproces dat zich door jou heen voltrekt. Zo kun je echt met hart en ziel gaan genieten van je zwangerschap en je bevalling. 

In de sessie wordt een anker gemaakt, waar je jezelf tijdens de bevalling aan kunt herinneren: een onuitputtelijke en onverwoestbare bron van Liefde en Vertrouwen."

** Kosten:
De kosten voor deze tweedaagse workshop zijn 195 euro per persoon. Voor koppels is de bijdrage 350 euro. Je kunt dit bedrag overmaken naar NL45INGB0004678199 t.n.v. H. Wieldraaijer in Assen en o.v.v. BIB Zutphen 12 en 13 april.

** Aanmelding:
Je kunt je aanmelden door een e-mail te sturen naar henriette.wieldraaijer@gmail.com. Vermeld in je e-mail ook even je telefoonnummer(s). Jouw aanmelding is definitief nadat we je aanmeldings-email en betaling hebben ontvangen. Inschrijving is op volgorde van binnenkomst van de betaling. Bij afmelden voor 4 april wordt €25,- administratiekosten berekend. Bij afmelden na 4 april is het volledige bedrag verschuldigd tenzij je voor een betalende plaatsvervanger zorgt.

** Praktisch:
Het is de bedoeling dat je voor je eigen lunch en eventuele overnachting zorgt. De workshop vindt plaats in een yogazaal in het centrum van Zutphen (Waterstraat 5). Er zijn in de buurt diverse café'tjes waar je kunt lunchen, onder andere een biologische bakker. Neem voor overnachtingstips of andere vragen over de locatie contact op met Anna Myrte (anna@levensdroom.com).


** Meer info over Birth into Being is hier te vinden:

www.henriette-wieldraaijer.nl/birthintobeing/
http://www.levensdroom.com/birth-into-being.php
www.birthintobeing.com (Engelstalig)
www.vrijegeboorte.com/vrije-geboorte-consult.phpTerugkeren in de armen van de oudste moeder,  Pad naar een voller leven

Wat: Lezing  

 Leslene della Madre komt ons met Imbolc, de eerste dagen van februari, binnenleiden in de verrijking die verscholen ligt in het ervaren van sterven in zijn vele vormen, van bewust worden en zijn, van vergankelijkheid en kwetsbaarheid. Zij nodigt uit om onze ziel toe te laten een beetje meer geboren te worden in zichzelf, door een ervaring met, een bewust stilstaan bij, het mysterie van de dood. Een uitnodiging tot verdieping in de krachten van ‘leven-dood-wedergeboorte’.

(9 feb ook in Bussum)
Leslene is founder of Winged Women Return, a center for empowerment through shamanism and shamanic healing in Sebastopol, California. She is the mother of two daughters, a stepson and a foster son. She maintains a private practice as a shamanic practitioner in Sonoma County.
 
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint